Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.06.2019 18:52:19 - Jardas77

Prolomení Benešových dekretů_restituce majektu rodu Walderode a další

Dobrý den,

proč vaše strana SPD nezaujme stanovisko ke skandálnímu rozhodnutí českých soudů, konkrétně k rozhodnutí odvolacího soudu v Hradci Králové vydat majetek rodu Walderode? Jak je možné, že je stále překračována restituční hranice 25. únor 1948? Podle českých soudů se člen německé vojenské policie a Wermachtu Karel des Fours Walderode nedopustil zrady na českém národě, a tak jeho příbuzné má být vydán majetek v hodnotě 3 mld. Kč včetně státního zámku Hrubý Rohozec! Jde o naprosto zásadní věc nesrovnatelnou s nějakým migrantem z Afriky, který nota bene nebyl migrant, ale měl povolení k trvalému pobytu na území ČR, proto jej německá policie vyhostila do ČR. Žádní migranti již nejsou. Po celé Evropě se vydávají povolení k trvalému pobytu. To je druhá věc, kterou byste se měli snažit řešit. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Jaroslav Bečvář

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2019 12:49:29 - Mgr. Jiří Kobza
Benešovy dekrety jsou pro nás neprolomitelné, důvody rozsudku nám připadají zvláštní a budeme hledat možnost, jak rozsudek zpochybnit.
Co se migrantů týče, neustále publikujeme, že SPD bojuje nejenom proti nelegální migraci, ale i proti snahám ji legalizovat (například vydáváním pochybných dokumentů jen na základě informací od migrantů) a všem, kteří tento obrovský podvod na Evropě provádí a podporují.
Z usnesení předsednictva SPD tento týden:
Hnutí SPD pečlivě ověří okolnosti miliardové restituce ,která byla přiznána rodu Walderode českou justicí.Pokud se ukáží pravdivé informace o nacistických postojích představitele rodu Walderode za druhé světové války, šlo by o případ zpochybnění dekretů prezidenta Beneše.Je pro nás nepřijatelné aby právními kličkami se vracely miliardové majetky zabavené na základě těchto dekretů.Pokud se to ukáže možné a správné hnutí SPD podá v této věci ústavní stížnost.