Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2018 10:10:52 - lev.rozzureny

Šíření Koránu je v Česku trestným činem! Proč to policie nestíhá?

Dobrý den,
na jednu stranu jsou lidé stíháni za podněcováni k nenávisti, když vyjadřují názor, že lidé budou potřebovat vidle a cepy proti muslimům, jsou stíháni za hanobení černochů, když jim nadávají do opic, ale šíření Koránu stíháno není? Přitom tam najdete věty jako:
"Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití"
"Proroku, bojuj usilovně proti nevěřícím a pokrytcům a buď přísný na ně! Útočištěm jejich bude peklo, a jak hnusný je to cíl konečný! "
"A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete"
"A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí" atd....

Policie nedávno obvinila Sáňku za šíření knihy Základy tauhídu, která přitom zdaleka není tak nenávistná jako Korán! Proč policie nestíhá šíření Koránu jako Podněcování k nenávisti či Propagaci hnutí směřující k potlačení práv a svobod člověka? Má to zakázáno od politiků?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.05.2018 16:47:17 - Mgr. Jiří Kobza
 Dobrý den,pracujeme na tom, aby došlo k zásadní změně českého trestního zákona, kde bude trestně postižitelné šíření a propagace ideologií šířících nenávist a násilí. Současně je zde rozsudek městského soudu, že islám není hnutí ale ideologie. Pokud se nám podaří tuto novelu prosadit, bude to odpověď i na Váš dotaz.