Mgr. Jiří Mihola, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Brno
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2014 13:59:40 - lucka675

tituly

Když už řešíte tituly, nebylo by na místě se zamyslet také nad tím, že třeba titul Dis., který u nás je uznává jen málo zemí EU, a co vnímám jako větší problém je změna legislativy, kdy se často mění požadavky na vzdělání, jako příklad bych uvedla zdrav. sestry. Dříve jim stačila zdrávka, pak dis. a nyní je už třeba alespoň Bc. Studium na dis tak postrádá smysl, což ale vy dopředu nevíte a částečně tak ztratíte zbytečně 3 roky, což pak oddálí dobu, kdy se osamostatníte, založíte rodinu...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2014 11:09:50 - Mgr. Jiří Mihola, Ph.D.
Dobrý den,

co se týká titulů, řešila se především otázka vzájemného uznávání některých titulů získaných na Slovensku a to vzhledem k připravované (na Slovensku již hotové) ratifikaci nové česko - slovenské smlouvy. V jednání, které je zatím přerušeno, jsem  se zastával uznávání titulů doc. a prof. získaných na Slovensku (viz o tom článek v Parlamentních listech). Jinak uvažuji nad tím, jak by bylo možné celý náš systém titulů zjednodušit a modernizovat. Vedle starých (dříve získaných) titulů jsou dnes nové, které jsou hodnostně vlastně tímtéž, celkově je jejich množství dle mého názory až příliš velké. Obávám se, že veřejnost má někdy problém uvědomit si, který titul je podstatný (vědecká hodnost etc.) Určitě hodlám tuto diskusi otevřít na školském výboru. Když budete mít zájem, můžete mě kontaktovat osobně, případně telefonicky, rád Vám sdělím, kam diskuse směřuje a zda-li se tyto věci podaří někam posunout.

Vše dobré, Jiří Mihola