Mgr. Jiří Řehák

1. předseda hnutí JsmePRO!
  • BPP
  • Ústecký kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2015 11:47:00

Vyhrožujeme trestním stíháním, protože se blíží volby a jsou tu novináři...

Vyhrožujeme trestním stíháním, protože se blíží volby a jsou tu novináři...

Ohlédnutí Jiřího Řeháka za posledním krajským zastupitelstvem v Ústí nad Labem:

Poslední krajské zastupitelstvo začalo nevesele, truchlivě. Dostali jsme totiž jednu stravenku navíc a to s názvem večeře. Některé zastupitele to trklo (určitě ne všechny) a pochopili, že to dnes bude dlouhé. Navíc i Česká televize s námi provedla jen rozhovor narychlo, i když původně chtěli točit skoro celovečerní film. Proč? Protože tu bude ministr Chládek unlimited! Možná to bude jeho poslední politická akce, tak mu to přejme.

No a nevesele to pokračovalo. KSČM, sociální demokracie a ODS shodili z programu náš bod jednání o zachování trati 097. Argumentem pro koalici bylo, že dáváme úkoly vedení kraje, ale oni sami dobře vědí, co mají dělat a s tratí počítají. Proč to shodila ODS, jsem i přes rozhovor se dvěma jejími členy nedokázal zjistit. I v dalším bodě jsme neuspěli, Šárka Zimová Dostálová se opět ponořila do sloučení nemocnic s následnou péčí v Ryjicích a v Mostě s Krajskou zdravotní a. s. Ekonomické, právní i etické problémy s tím spojené jsou evergreenem. Chtěli jsme najít i jiný právní servis, než je firma, zabývající se daňovým poradenstvím. Chtěli jsme odložit rozhodnutí o sloučení. Celkem 8 zastupitelů bylo pro Šárky návrh – těsně, chybělo jen 20 hlasů.

Leo Steiner vystoupil několikrát– jednou k ROPu a jednou k neprůhlednému rozdělování 10 milionů z Fondu kraje. K tomu vystoupila znovu i Šárka, nesystémové a nekontrolovatelné rozdělování je potenciálně zneužitelné. A my z minulých dob víme, že se tak dělo… Atmosféra byla trochu nervózní, několikrát tam padlo, že vyhrožujeme trestním stíháním, protože se blíží volby a jsou tu novináři… Také se odehrála dost nepříjemná osobní přestřelka mezi Leem a Radkem Vonkou (ODS). Šárka ještě profesionálně okomentovala novou metodiku pro sociální služby v kraji. A pak, pak už byl konec – překvapivě po půl šesté. Lístek na večeři propadl, předpokládám, že ho dostali místní bezdomovci.

A chcete něco vědět? Byli jsme jediný kompletní klub – pravda, s malou pauzičkou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama