Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2010 19:59:00

Bylo by výsměchem veřejnosti zamést pod koberec Jankovského kauzu

Bylo by výsměchem veřejnosti zamést pod koberec Jankovského kauzu

Ministr Jankovský musí co nejdříve vyvrátit pochybnosti o předražené ve řejné zakázce jeho bývalé firmy.

Sociální demokracie je znepokojena zprávami z médií, podle kterých se firma Phar Service, kterou donedávna vlastnil současný ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský, podílela na předražené veřejné zakázce na dodávku nemocničních komponentů. Veřejnou zakázku navíc Jankovského firma získala měsíc po volbách a ještě v zúženém výběrovém řízení. Na pochybnostech ohledně rizika střetu zájmů v této věci nemění nic ani fakt, že ministr Jankovský převedl zmíněnou společnost na svého syna.

Sociální demokracie považuje za nejvýš nutné, aby ministr Jankovský co nejdříve tyto spekulace o možném střetu zájmů a neadekvátní ceně zakázky vyvrátil a hodnověrně doložil transparentnost postupu v celé této věci.

Bylo by výsměchem veřejnosti, pokud by ministr pro místní rozvoj, který má v kompetenci svého úřadu zákon o veřejných zakázkách, jakkoli tuto věc bagatelizoval a transparentně tato podezření nevyvrátil. Strana Věci veřejné, jejímž je ministr Jankovský členem, navíc před volbami veřejnosti slibovala důsledný a jasný boj proti klientelismu a korupci. Doposud však Věci veřejné své sliby vědomě popírají, když například spolu s ostatními stranami vládní koalice zablokovali iniciativu ČSSD na zřízení parlamentní vyšetřovací komise k armádním zakázkám.

ČSSD proto apeluje na ministra Jankovského, aby spekulace o předražené zakázce a účasti jeho firmy v této věci okamžitě hodnověrně vyvrátil.

Jiří Zimola, stínový ministr pro místní rozvoj za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama