Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2016 20:37:00

Náš kraj je první, se kterým ministerstvo spolupracuje na inovativním projektu

Náš kraj je první, se kterým ministerstvo spolupracuje na inovativním projektu

Hejtman Zimola podepsal s ministrem průmyslu a obchodu Mládkem memorandum, díky kterému má Jihočeský kraj ušetřit na energiích několik milionů korun ročně

 Úspora energií. To je hlavní cíl memoranda o spolupráci, které dnes podepsal hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. Jeho přesný název zní Zavedení inovativních přístupů při správě svěřeného majetku.

Cílem tohoto pilotního projektu, na kterém spolupracuje Jihočeský kraj s ministerstvem průmyslu a obchodu, je zejména snížení energetické náročnosti budov v majetku kraje a zlepšení investiční politiky. Kraj díky tomu ušetří miliony korun ročně. Memorandum bylo podepsáno v pondělí 16. května.

„Jsme rádi, že právě náš kraj je první, se kterým ministerstvo na tomto inovativním projektu spolupracuje,“ uvedl Zimola a dodal, že podpisu memoranda předcházely dva roky intenzivních příprav.

Pomůže k šetrnému zacházení s přírodními zdroji

Zavedení energeticky úsporných opatření do praxe podle Zimoly nejen uspoří peníze, ale také pomůže šetrnému zacházení s přírodními zdroji. Kraj na tento projekt získá pro letošní rok finanční podporu od ministerstva průmyslu a obchodu ve výši pět milionů korun.

Mládek upozornil na to, že je potřeba snížit produkci emisí skleníkových plynů, v čemž by měl jít příkladem právě veřejný sektor. „Finanční příspěvek ministerstva je určen na zpracování studie proveditelnosti a projekt budeme nadále podporovat i metodicky,“ uvedl ministr.

Pro pilotní projekt má kraj připraveno zhruba 50 objektů. Ty budou posouzeny z hlediska spotřeb paliv, energie a vody tak, aby bylo dosaženo maximálních úspor. Pohybovat se mají ve výši několika milionů korun ročně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama