Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2018 15:38:00

Zaměstnávání Čechů ve výrobě jednoznačně podporujeme

Zaměstnávání Čechů ve výrobě jednoznačně podporujeme

První místopředseda ČSSD navštívil Olomoucký kraj. Návštěvu věnoval především stranické členské základně a diskusím o vnitřním fungování.

Navštívil také uničovský závod Miele technika, jehož vedení má ambiciózní plány na další razantní rozšíření výroby.

Závod, který zaměstnává už téměř 1600 zaměstnanců, chystá rozšíření o další výrobní linku a investici do vlastního rozvoje ve výši okolo 1,3 miliardy korun. „Naše roční produkce letos překročí milion kusů myček a především sušiček, které se pak prodávají po celém světe“ řekl Petr Vodák, generální ředitel Miele technika.

„Oceňuji přístup českého managementu firmy, který začal klást důraz na to, aby závod nebyl jen montovnou, ale zaměřil se především na vývoj,“ řekl Jiří Zimola. Vedení společnosti muselo své vlastníky, tedy nadnárodní koncern Miele, přesvědčit o tom, že umí vyrábět podle jejich standardů kvality. „Začínali jsme jako klasická montovna, která dávala dohromady pračky, sušičky a posléze myčky z dodaných dílů. Šlo nám o to vyrábět přístroje s co největším podílem lidské práce,“ doplnil Vodák.

Zaměření na vývoj a vlastní rozvoj uničovské pobočky přináší pro hanácký region ještě jeden méně nápadný benefit. „Velmi příjemné překvapení pro mě je fakt, že firma nezaměstnává žádné zahraniční pracovníky a nenajímá ani pracovní agentury,“ ocenil Zimola. „Většinou v podstatě nepotřebujeme žádné kvalifikované uchazeče např. o pozice montérů do výroby, zaměstnance si sami proškolíme a postupně vychováme. Spolupracujeme i s řadou specializovaných středních a vysokých škol,“ vysvětlil Petr Vodák.

Zakončení výjezdu druhého muže ČSSD po olomoucku proběhlo prohlídkou chráněného bydlení a denního stacionáře Lipka v Prostějově. „Za skvělými dezerty z místní cukrárny, které vyrábí sami klienti zdejšího zařízení, se určitě ještě rád vrátím,“ uzavřel Jiří Zimola.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama