Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2013 19:41:25 - Martin Beneš

povodně

Pane hejtmane, budete se konkrétně v Jihočeském kraji nějak řešit chybějící protipovodňová opatření? kolik plánujete na protipovodňové ochrany vyčlenit? A kolik nyní kraj přispěje na současné škody?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2013 10:13:52 - Mgr. Jiří Zimola
Bohužel se odborníci shodují, že povodním se nevyhneme ani v následujících letech. Proto vnímám jako povinnost, že kraj bude tlačit na stát, aby posílil složky Integrovaného záchranného systému, což jsou zejména hasiči, záchranáři a policisté. Personální a technická vybavenost těchto složek je klíčová a přestože lidské nasazení a solidarita bývá při povodních obdivuhodná, nemůžeme spoléhat jen na ni.

Spolu s tím je nutné trvale investovat do protipovodňových opatření, a to jak mobilních stěn, které ochrání centra měst a jednotlivé budovy, tak stálých, jako je budování suchých poldrů, budování vodních staveb a nádrží a kvalitní údržba vodních toků.

V neposlední řadě je třeba zabránit tomu, aby v záplavových oblastech vznikaly nové stavby a developeři tam rozvíjeli svůj byznys, jako se tomu děje dnes.