ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2011 17:50:00

Hrajme fair play

Hrajme fair play

Dnes, 17. listopadu 2011, si v Nymburce Fotbalový svaz, který je největším fotbalovým svazem v zemi, zvolil nové vedení.

Ráno jsem mimořádnou valnou hromadu navštívil. Fotbal není jen sport, je to také společenský, kulturní a normotvorný fenomén. Z toho vyplývá ohromná odpovědnost představitelů fotbalového svazu.

 Věci veřejné prosadily zdanění hazardu a odvod třetiny vybraných prostředků na financování sportu. Jedná se o 2,6 miliardy ročně. Poté, co padl neotřesitelný vládce Sazky, se změnilo financování českého sportu. Pro financování sportu je to skutečná revoluce. Je nutné začít spolupracovat na koncepci práce s mládeží, podpoře reprezentace a kvalitní sportovní infrastruktuře.

 Fotbalisté nesmí zůstat stranou současných událostí, které mění sport na další desetiletí. Bylo proto nutné, aby si fotbalový svaz zvolil kvalitní a fundované vedení. Stát musí mít partnera pro koncepční a dotační spolupráci. Fotbal si zaslouží mít dobré vedení. Jinak by byl polosvětem a nikoli českým fenoménem, který milují celé rodiny a vzdávají mu zasloužený hold. Je inspirací již pro děti v mateřských školkách i pro studenty, kteří hledají ve fotbalistech své vzory. Je hrou, která hraje fair play a měla by hrát fair play nejen na zeleném trávníku, ale i ve svém vedení.

 Josef Dobeš, ministr školství, mládeže a tělovýchovy
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama