Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2016 20:55:00

MŠMT podporuje kampaň Česko svítí modře!

MŠMT podporuje kampaň Česko svítí modře!

Vyjádření ministryně školství Kateřiny Valachové ke kampani: Česko svítí modře

 „2. dubna si připomínáme Světový den povědomí o autismu. Přesto, že některou formu autismu má 148 milionů osob a z toho 200 tisíc jich žije v naší zemi, málo se o ní ví. Právě proto velmi vítám a podporuji již III. Ročník kampaně Česko svítí modře. Připojte se i vy! Modrá je barva komunikace, můžete pomoci rozsvícením modrého světla vzbudit zvědavost o informace, distribuovat informační leták, který vytvořil Vládní výbor osob se zdravotním postižením. Můžete sdílet Desatero komunikace pro nejčastější typy zdravotního postižení. Aktualizovanou verzi z roku 2011 naleznete ZDE. Důležité je, že každý z nás může nějak pomoci k lepší komunikaci mezi zdravými a lidmi s některou formou autismu,“ říká ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Osvětová kampaň „Česko svítí modře“ vznikla jako projekt platformy Naděje pro autismus v roce 2014. Jejím cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o problematice poruch autistického spektra (PAS) neboli autismu. Celorepubliková kampaň je oficiálně zahájena 2. dubna, který je OSN vyhlášen jako Světový den zvýšení povědomí o autismu – WAAD, a potrvá až do konce měsíce. III. ročník kampaně se koná pod záštitou Jiřího Dienstbiera - ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu a přichází s tématem VZÁJEMNÁ KOMUNIKACE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama