Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2016 20:42:00

Školní družiny jsou významný partner školy

Školní družiny jsou významný partner školy

Národní institut dalšího vzdělávání již podesáté pořádal celostátní setkání vychovatelek a vychovatelů školních družin a školních klubů. Dvoudenní seminář se již tradičně konal v prostorách SOU gastronomie a podnikání v Praze 9.

Organizátoři dva dny hostili přes 150 účastníků této konference, kteří si společně vyměnili či sdělili zkušenosti. I tentokrát byl pro ně připraven bohatý program, který kromě úvodních vystoupení a prezentací zástupců MŠMT, NIDV a Asociace vychovatelů školských zařízení, nabídl 18 zajímavých seminářů a dílen. Jejich témata vycházejí jak z prioritních úkolů ministerstva školství (společné vzdělávání, šikana a agresivita, legislativa a ŠVP pro zájmové vzdělávání, polytechnické vzdělávání), tak z průzkumu zájmu vychovatelek o konkrétní oblasti (osobnostní výchova, dramatická výchova, výtvarné inspirace atd.)

„Školní družiny a školní kluby jsou dnes již významným partnerem školy a rodiny při výchově a formování osobnosti dětí, oceňuji jejich práci,“ říká směrem k vychovatelkám a vychovatelům ve videovzkazu ministryně školství Kateřina Valachová. 

V současné době působí v celé České republice více než 4 tisíce školních družin a téměř 600 školních klubů, které dohromady navštěvuje přes 135 tisíc žáků, především prvního stupně základních škol. Celostátní semináře vychovatelek školních družin a školních klubů si kladou mimo jiné za cíl podpořit tuto profesi v jejím společenském uznání a ohodnocení.

Pozdrav ministryně školství Kateřiny Valachové účastníkům konference ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama