Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.02.2016 21:36:21 - čest

Vážená paní ministryně,

nezdá se Vám, že by jste měla odstoupit? Co jste to za ministryni, když neuděláte pořádek ve školách i když to víte co se tam děje za zvěrstva. Skutečně, za to Vaše vyjádření k té šikaně na průmyslové škole v Praze, jak po dlouhodobých útrapách a šikaně těch Vašich milovaných frocků, že by mělo vedení školy odstoupit. Vy nic vy muzikant, okamžitě by jste vy ho měla odvolat, neříkejte , že to vy udělat nemůžete. Jinak na ministerstvu školství a ve funkci ministra, nemáte co pohledávat. Všichni všechno víte , jak to všude chodí, protože to není jenom jedna škola, ale to je téměř na všech školách, ale vy v tom nic neděláte, to je ten problém , který tady je. Ono to vypadá tak, ,že v tom ani nic dělat nechcete. všechno se to pustilo z řetězu, děti se nesmějí trestat, co je největší hřích na těch dětech, protože si myslí, že mohou všechno . Děti si ničeno a nikoho neváží , prostě ani mrtvých, je to hnus, který nemá obdoby. Kam to ještě dovedete paní ministryně, na co čekáte? Milena

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2016 9:52:13 - Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.
Dobrý den, děkuji Vám za názor. O zdravé klima ve školách musí v první řadě dbát ředitel instituce společně se zřizovatelem školy, případně s možným vlivem školské rady, rodičů. Pokud je klima jakkoli narušené a atmosféra vzdělávacího procesu není v pořádku, zasáhnout by měla Česká školní inspekce. Přesto všechno se snažím jako ministryně školství v případech, u kterých lze vyvodit, že nebyl dodržen uvedený postup, zjistit o situaci co nejvíce informací a všem účastníkům pomoci jak návrhem legislativního řešení, tak jakousi morální podporou, kterou bych měla jako ministryně školství být. Nejde totiž jen o šíření negativních vlivů ve školách, ale také v celé společnosti, a s tím bychom měli urychleně něco dělat my všichni, zvláště pak z pozice představitelů naší země. Morálka, pochopení a úcta k starším lidem, k našim učitelům, k jejich vědomostem a zkušenostem by měla být základem, na kterém můžeme naši společnost dál rozvíjet. Pro školy proto v nejbližší době připravíme ještě přehlednější Metodický pokyn k řešení šikanování včetně postupu při řešení šikany a nastavení klimatu ve škole. Na závěr si dovoluji říct, že podle školského zákona může vedení školy odvolat pouze zřizovatel konkrétní instituce. Přeji Vám hezký den. Kateřina Valachová.