Mgr. Lenka Kadlecová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2015 18:35:01

Dobře vybírejte, s kým se poznáte. Výhrou je Změna

Dobře vybírejte, s kým se poznáte. Výhrou je Změna

Panu Tauchmanovi, šéfredaktorovi serveru nasliberec.cz a dlouholetému dvornímu psavci Jana Korytáře, nedají spát výběrová řízení na ředitele krajských sociálních zařízení.

Respektive jedno z rovné desítky uskutečněných. Podle něj má jít o politickou trafiku. K takovému nařčení mu stačí pouhý fakt, že se vítězný uchazeč o post ředitele Domova důchodců ve Velkých Hamrech zná s dlouholetým členem ČSSD.

V tom případě je mi nesmírně líto všech lidí, kteří kdy měli co do činění, ať již pracovně nebo soukromě s jakýmkoliv politikem, jedno jestli na komunální nebo vyšší úrovni. Podle této logiky bude odsouzen pravděpodobně k doživotnímu pobírání sociálních dávek, protože se nehodí, aby kdekoliv získal jakékoliv pracovní místo. Hned bude považováno za trafiku. Protože s ohledem na množství politických stran a uskupení a lidí v nich aktivních, bude mít pramalou šanci, že na někoho takového nenarazí.

I když tomu tak nemusí být nutně v každém případě. Jde jen o to, z jaké strany, hnutí si přátele a známé vyberete. Pokud zvolíte Změnu (a je jedno za cokoliv), pak máte na růžích ustláno a můžete si vybírat. Je libo pracovat za primátorování Jana Korytáře jako tiskový mluvčí radnice a k tomu pobírat pětatřicet tisíc za členství v představenstvu Teplárny Liberec? Není problém, budete pracovat jako Martin Čáslavka před časem na příkazní smlouvu a měsíčně si přijdete na více než slušných 85 tisíc. A k tomu návdavkem nějaká ta práce na dohodu pro přítelkyni pana Čáslavky.

Nestačí panu Tauchmanovi příjem za psaní na rádoby investigativním webu nasliberec.cz? Domluví se mu na liberecké radnici nějaká ta dohoda navíc, jako v minulosti. A vlastně i v nedávné. Jako součást „pracovní skupiny“ se podílel se svým KPKP na tvorbě nicneříkajícího dokumentu k Aktualizaci protikorupční strategie 2015. Podle zveřejněných nákladů sice možná nic radnici nefakturoval, ale před mým veřejným upozorněním se očekávala faktura za konzultace.

A pojďme do současnosti – na liberecké radnici se od doby, co se Jan Korytář stal součástí vládnoucí koalice, objevilo hned několik zvučných jmen. Například Jakub Macek, který působil jako tajemník Změny a krátce po nástupu Jana Korytáře do vedení města nastoupil na radnici. Nebo paní Perglerová, o které se nese, že je manželkou Jakuba Perglera, který dělal (dělá?) poradce Janu Korytáři. Či již legendární Miroslav Kroutil, o němž se hovořilo ve spojitosti s řízením odboru evropských dotací na liberecké radnici.

Jak je možné, že pouhá známost z minulosti s členem ČSSD stačí na nařčení, že jde o trafiku, ačkoliv vítězný uchazeč prošel regulérním výběrovým řízením a evidentní a opakované provázání se Změnou nechává pana Tauchmana naprosto lhostejným? Odpověď je zřejmá – přece si nebude nanášet do vlastního, výdělečného hnízda…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama