Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2022 19:21:00

Jako právník odmítám účelové ohýbání předpisů

Jako právník odmítám účelové ohýbání předpisů

Komentář na facebookovém profilu k výroku ministrtyně Černochové na adresu učitelky, propuštěné kvůli údajnému schvalování ruské agrese

 Chápu, že po dvou letech ignorování právního státu to někteří lidé považují za normální stav, ale já jako právník na to nikdy nemohou přistoupit… Posledni měsíce ignorovali mnozí ministři antidiskriminační právo, když se jim to hodilo. Dnes dává paní Černochová legitimitu ignorování pracovního práva, když se jí to hodí.

Nehodlám zkoumat, co přesně řekla pani učitelka na Praze 6, ale trvám na tom, že pravidla musí platit všude stejně. Tedy buď budou důvody výpovědi striktně vymezeny v pracovním právu, anebo umožníme zaměstnavatelům vyhazovat zaměstnance i z jiných důvodů.

Obojí má svoje klady i zápory, ale není možné, aby platil dvojí metr. Aby nějakého učitele pracovní právo chránilo a pro jiného se ignorovalo.

Někteří učitelé běžně nadávali neočkovaným a někdy své nadávky mířili i přímo na přítomné neočkované studenty, ale pracovní právo je chránilo před vyhazovem. Za poslední měsíce se pracovní právo neměnilo, jeho jiný výklad je tedy čistě účelový…

Pokud by náhodou takové účelově vykládání pracovního práva posvětil i soud, pak je to jasný argument pro ty z nás, kteří považuji ochranářské pracovní právo za škodlivé a alibistické.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama