Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2023 18:09:00

Premiér musí hájit své lidi, ne kvóty EU!

Premiér musí hájit své lidi, ne kvóty EU!

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k povinné solidaritě při řešení migrační krize

 Poláci a Maďaři bojují proti převlečeným migrační kvótám. Petr Fiala se však stále tváří spokojeně s tím, že ministr Rakušan zradil české lidi i V4… A co vy? Líbí se vám migrační pakt?

Svobodní od začátku tvrdí, že jakékoliv kvóty jsou nevymahatelný nesmysl. Falešná hra na solidaritu a omlouvání nezodpovědnosti. Vše přitom snadno ztroskotá už jen na tom, že mimo detenční zařížené nelze žádného člověka držet proti jeho vůli v České republice, jen protože k nám byl přidělen podle kvót.

Problém se musí řešit dřív, než se migranti dostanou na území EU a my se smíříme s tím, že tady zůstane.

Migrační pakt EU proto zásadně odmítáme a vyzýváme premiéra, aby ho odmítl i on! Migrační pakt EU jsou převlečené migrační kvóty s tresty pro ty, kteří se jim nepodřídí. Pakt kolektivně trestá všechny, nejen viníky, avšak samotný problém nijak neřeší.

Jednou ze sedmi zásad Svobodných pro eurovolby je podpora důslednější ochrany vnějších hranic před nelegální migrací. Není možné, abychom z prostředků EU financovali agenturu FRONTEX, která zcela rezignuje na tento svůj úkol. (více ZDE)

Země jako Slovensko, Polsko či Maďarsko musely před vstupem do Schengenského prostoru investovat do ochrany vnějších hranic miliardy. Není možné, aby dnes tyto země platily další peníze za to, že jiné země přistupují k ochraně vnějších hranic lehkovážně a tolerují na svém území působení pašeráků.

Dokud je na území EU štědrý sociální stát, musíme odmítat princip otevřených hranic a důslednější chránit vnější hranice. Odmítáme, že by migrační pak byl vyjádřením solidarity. Je pouze vyjádřením podpory nezodpovědného přístupu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama