Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2022 13:21:00

Státní sektor se veze na káře

Státní sektor se veze na káře

Komentář na facebookovém profilu k nákladům státního sektoru

 „Úroky při splacení dluhu už stojí více jak 60 miliard Kč ročně. To je něco, co pocítí budoucí generace,“ obává se Vondráček, který také očekává brzkou novelizaci státního rozpočtu pro letošní rok.

„Nedošlo v něm k žádným strukturálním změnám. Zvýšil se předpoklad výběru daní, čímž se snížil schodek plánovaný Alenou Schillerovou. Přestože se dá očekávat, že na daních stát díky vysokým cenám vybere hodně peněz, přesto to nestačí. To je velmi špatná zpráva. Pokud nám budou růst výnosy z daní a státní aparát se nebude schopný uskromnit, tak budeme dál zadlužovat budoucí generace. Jednou to praskne a někdo to bude muset za nás vyřešit. Je to alibismus, když pro současnost projídáme budoucnost,“ burcuje předseda Svobodných.

Libor Vondráček zároveň chápe, že staronový odborový předák Josef Středula odstartoval boj za zvýšení mezd zaměstnanců.

„Rozumná vláda však nemůže naskakovat na tyto požadavky, protože jsme v minulosti viděli, jak velkou měrou se např. ve státním sektoru zvyšoval průměrný plat na úkor mzdy v soukromém sektoru. Státní sektor se veze na káře. Když ti, kdo káru táhnou, nebudou schopni již pokračovat, tak bude problém pro všechny. Není možné, aby státní sektor kanibalizoval ten sektor, který vytváří reálné hodnoty a státní sektor živí,“ řekl rezolutně Libor Vondráček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama