Mgr. Lubomír Metnar

  • BPP
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2020 7:33:00

Máme konkrétní nabídku na pomoc 28 lékařů a zdravotníků z USA

Máme konkrétní nabídku na pomoc 28 lékařů a zdravotníků z USA

Na mimořádném jednání, svolaném na žádost ministra obrany Lubomíra Metnara, vláda vyslovila souhlas s pobytem vojenských zdravotníků členských států NATO a/nebo EU na českém území.

 Toto opatření reaguje na nepříznivou epidemickou situaci a při zajištění zdravotní péče pro obyvatele ČR umožní přijmout zahraniční vojenskou zdravotnickou pomoc.

„Máme konkrétní nabídku na pomoc 28 lékařů a zdravotníků z USA. Zároveň probíhají jednání o možném vyslání zdravotníků i z jiných členských zemí NATO a EU. Abychom vše v případě potřeby mohli rychle realizovat, schválila dnes vláda pobyt až 300 vojenských zdravotníků na českém území po dobu do 90 dnů,“ uvedl Lubomír Metnar.

Jedná se o expertní pomoc českým zdravotníkům, zahraniční vojenští kolegové budou v případě nasazení v ČR působit beze zbraní a vždy ve spolupráci s českým zdravotním personálem.

V souladu s ústavou musí nyní s pobytem vojenských zdravotníků členských států NATO/EU vyslovit souhlas obě komory Parlamentu ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama