Mgr. Lubomír Metnar

  • BPP
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2018 13:54:00

Ministr Metnar předložil vládě čtyři veřejné zakázky za 4,7 miliardy

Ministr Metnar předložil vládě čtyři veřejné zakázky za 4,7 miliardy

Ministr obrany Lubomír Metnar předložil vládě informaci o čtyřech veřejných zakázkách v souhrnné hodnotě 4,7 miliardy korun.

 „Důvodem k realizaci zakázek je zvýšení schopností Armády České republiky, plnění aliančních závazků a zajištění servisu a údržby využívaného vojenského materiálu,“ uvedl ministr Metnar.

Předmětem smlouvy mezi Ministerstvem obrany a vládou USA budou dodávky kryptografického materiálu, zejména 1388 kusů vozidlových radiostanic. Ty jsou určeny pro zástavbu do pořizované a modernizované techniky všech druhů vojsk. Jedná se o strategický vojenský materiál, který umožní Armádě ČR plnění cílů deklarovaných v rámci NATO. Dodávky v celkové hodnotě 2,15 miliardy korun proběhnou v letech 2020-22 prostřednictvím programu FMS (Foreign Military Sales).

Předmětem rámcové dohody mezi Ministerstvem obrany a státním podnikem Vojenský technický ústav (VTÚ) bude rozvoj operačně taktického systému velení a řízení pozemních sil AČR k naplnění schopností FMN (Federated Mission Networking). Zakázka bude zadána formou vertikální spolupráce strategickému státnímu podniku, jehož je MO zřizovatelem. Důvodem je technologická zastaralost a nevyhovující parametry současných informačních a komunikačních technologií a nutnost jejich modernizace. Nasazením nových technologií dojde k vytvoření robustní a bezpečné infrastruktury kompatibilní se systémy NATO. Maximální hodnota rámcové smlouvy je 2,45 miliardy korun s předmětem plnění do roku 2023. Na základě rámcové dohody budou uzavírány dílčí smlouvy a k cenám těchto dílčích smluv budou zpracovány znalecké posudky.

Předmětem smlouvy mezi Ministerstvem obrany a Českou zbrojovkou, a.s., budou dodávky náhradních dílů pro útočné pušky BREN. Jedná se o vojenský materiál, jehož je Česká zbrojovka jediným výrobcem. Plnění zakázky proběhne v letech 2018-19 v celkové hodnotě 16,5 milionu korun. Dodávky zabezpečí Armádě ČR možnost údržby a servisu již dodaných útočných pušek, kterých je v armádní výzbroji 20 tisíc.

V případě smlouvy mezi VOP CZ Nový Jičín, s.p., a společností RENAULT TRUCKS Defense SAS půjde o dodávky vojenského materiálu, konkrétně náhradních dílů pro nákladní automobily v majetku Armády ČR, zejména Tatra T-810. Cílem je uzavření čtyřleté rámcové smlouvy v maximálním objemu 120 milionů korun. Společnost RENAULT TRUCKS Defense je jediným a výhradním dodavatelem těchto specifických náhradních dílů.

Ve všech čtyřech případech prošly zakázky před předložením vládě meziresortní pracovní skupinou pro transparentní veřejné zakázky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama