Mgr. Lubomír Metnar

  • BPP
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2019 16:14:00

Naše armáda získává nová bojová vozidla

Naše armáda získává nová bojová vozidla

Pověřený náměstek ministra obrany pro řízení Sekce vyzbrojování a akvizic Filip Říha a Milan Stupka, jednatel společnosti Eldis Pardubice, s.r.o., podepsali smlouvu na dodávky 62 kolových obrněných vozidel TITUS 6x6.

 Předmětem zakázky je 42 ks kolových obrněných vozidel velitelsko-štábních a spojovacích a 20 ks kolových obrněných vozidel MKPP (místo koordinace palebné podpory) včetně logistického zabezpečení a školení. Hodnota zakázky činí 6,072 miliardy korun včetně DPH, dodávky budou probíhat v letech 2022-23.

„Úspěšně se nám podařilo dokončit projekt, který se řešil od roku 2015. Naše armáda získává nová bojová vozidla, která budou vyráběna v České republice a výrazně přispějí k modernizaci pozemních sil,“ zdůraznil ministr obrany Lubomír Metnar.

„Abychom se přizpůsobili podmínkám moderního bojiště, potřebujeme novu obrněnou techniku, která nám umožní posílit schopnosti velení a řízení nasazených jednotek, a to jak na území našeho státu, tak v zahraničí. Vozidlo TITUS nahradí zastaralou techniku a budou jím vybaveny jednotky 4. brigádního úkolového uskupení,“ uvedl náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Aleš Opata.

Vozidla TITUS byla vyvinuta na podvozku Tatra 6x6 a osazena bojovou nástavbou od francouzské společnosti NEXTER SYSTEMS, od které získala společnost Eldis výhradní licenční práva spojená s dodávkou, výrobou a servisem.

Do poloviny července se uskuteční oficiální slavnostní výměna smluv mezi oběma stranami.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama