Mgr. Lubomír Metnar

  • BPP
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2019 21:47:00

Naše firmy budí zájem v druhé nejlidnatější zemi světa

Naše firmy budí zájem v druhé nejlidnatější zemi světa

Ministr obrany Lubomír Metnar navštívil v Indii největší zbrojní veletrh na světě a zúčastnil se řady jednání

 Ministr obrany Lubomír Metnar v rámci své zahraniční cesty navštívil také Indii, kde se konal jeden z největších zbrojních veletrhů na světě Aero India, jehož součástí byla i letecká přehlídka. Indického veletrhu se zúčastnila desítka českých firem a uskutečnila se zde řada jednání s cílem podpořit český obranný průmysl.

Zahájení veletrhu poznamenala nešťastná událost. Po teroristických útocích, které v Kašmíru zanechaly desítky mrtvých, zemřel při leteckém nácviku slavnostní zahajovací přehlídky indický pilot. Ministr Metnar k tragédii vyjádřil upřímnou soustrast.

Setkání s indickou ministryní

V Indii se šéf českého resortu obrany setkal s tamní ministryní obrany Nirmalou Sitharaman. Při jednání ministr Metnar zdůraznil, že České republice záleží na transparentním, přátelském, dlouhodobém a pevném partnerství postaveném na společných projektech. Vedle obranného průmyslu by státy společně měly dále podporovat i další oblasti možné spolupráce.

  „Jednání bylo velmi vřelé a konstruktivní. Kromě prohloubení vojenské spolupráce paní ministryně přislíbila pomoc při dořešení důležitých obchodních případů několika českých firem. To umožní významný rozvoj našich aktivit s indickými firmami nejen zde, ale i na třetích trzích,” sdělil k jednání Lubomír Metnar.

Prohlubování spolupráce

Konkrétními možnostmi prohlubování spolupráce se český ministr obrany zabýval i na dalších jednání s řadou čelních představitelů resortu obrany i ozbrojených sil.

Při slavnostním otevření společného výstavního stánku českých firem ministr Metnar ocenil jejich zájem o indický trh a kvality českých produktů: „Mám radost, že naše firmy se těší velké pozornosti a budí zájem v druhé nejlidnatější zemi světa. Na každém kroku mi nejvyšší představitelé indického státu připomínali, že naši produkci zde po desítky let vnímají jako symbol kvality, a to nejen díky historické tradici v podobě obuvi Baťa,“ dodal Metnar.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama