Mgr. Lubomír Volný

  • Volný blok
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2021 17:33:00

Za tři měsíce zemřelo tolik penzistů, jako loni za celý rok

Za tři měsíce zemřelo tolik penzistů, jako loni za celý rok

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 17. června 2021 – interpelace ministra zdravotnictví Adama Vojtěch k statistice úmrtí seniorú na koronavirus

 Zopakuji panu ministrovi stejnou otázku, jakou jsem chtěl položit panu premiérovi. Za celý loňský rok zemřelo v průběhu toho covidového roku 14 300 příjemců starobních penzí. Za první tři měsíce tohoto roku poté, co se začalo vakcinovat, zemřelo 15 tisíc příjemců starobních penzí. To znamená, že za tři měsíce zemřelo tolik penzistů, jako loni za celý rok.

My jsme tady už několikrát požadovali, aby byla porovnána anonymizovaná rodná čísla těch zemřelých seniorů s anonymizovanými rodnými čísly lidí, kteří obdrželi vakcinaci. Chci se zeptat, jestli toto porovnání už proběhlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama