Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2023 13:12:00

Budu apelovat na dostatečnou finanční podporu pro zemědělce

Budu apelovat na dostatečnou finanční podporu pro zemědělce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k péči o hospodářská zvířata a zemědělce.

 WELFARE ZVÍŘAT

EU by měla brzy zveřejnit nová pravidla pro welfare zvířat. Při jejich přípravě jsme apelovali na nalezení kompromisu mezi zlepšením podmínek, udržení stabilní zemědělské produkce a zachováním konkurenceschopnosti českých i evropských chovatelů. Je nezbytné počítat s dostatečně dlouhým přechodným obdobím, aby byl umožněn plynulý přechod na nové technologie.

Budu apelovat na dostatečnou finanční podporu pro zemědělce, aby zlepšení životních podmínek zvířat bylo co nejefektivnější. Česká republika již uzákonila například zákaz chovu kožešinových zvířat nebo zákaz klecového chovu u nosnic od roku 2027. Proto dobře víme, že je nutné zemědělce při těchto změnách podpořity.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama