Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2021 14:50:00

Byla jednou jedna očkovací strategie

Byla jednou jedna očkovací strategie

Komentář na facebookovém profilu k očkovací strategii vlády


  • Na podzim 2020 vláda nespěchá. Času na přípravu očkovací strategie je zřejmě dost, vláda označuje opozici za zbytečně hysterickou. Všechno je pod kontrolou. Asi se premiér domnívá, že si vědci a farmaceutické firmy o brzké produkci vakcíny jen dělají srandu.
  • V prosinci 2020 stále chybí jasná strategie a kampaň na podporu očkování.
  • V lednu 2021 vznikne excelovská tabulka, která bude řídit očkování.
  • Pár dní před zahájením očkování vláda zjišťuje, že nemá dost vybavení. Injekcí, očkovacích center, lidí, kteří by očkovali. Do hry se vkládají hejtmané a hledají řešení, protože sama vláda už si neví rady.
  • 13.1.2021 očkují se úředníci, zřejmě jsou podle vlády nejohroženější skupinou.
  • 15.1.2021 se spouští s velkou slávou registrační formulář. Systém po pár minutách padá. Lidé se desítky minut marně pokoušejí registrovat. V Praze chybí očkovací centra. Očkují se i kolemjdoucí.

Premiér slevuje ze svého ambiciózního plánu, už je jisté, že až do jara se nestihne proočkovat ta část populace, kterou sliboval.

Milí přátelé, tohle všechno bohužel není prvním selháním premiéra a jeho týmu. Tohle už zde bylo. Zažili jsme to se systémem PES, s pomalým vyplácením pomoci pro živnostníky, zažili jsme také kolaps webu pro koupi dálničních známek apod. V době, kdy je technika už na špičkové úrovni, jde u nás vše jako v době kamenné. Řídit stát jako firmu očividně nelze. Následky vládního chaosu se dotýkají každého z nás. Změnit to můžeme jenom my. Až se za pár měsíců republika oblékne do předvolebních sloganů, hesel a billboardů, všichni si sami zrekapitulujme, co jsme za poslední 4 roky prožili, co vše se odehrálo a zkusme se podívat do budoucnosti a upřímně si říct, jaké Česko chceme mít. Zda to, které je „BEST IN“ v opačném slova smyslu ve všem, nebo zda chceme Česku dát šanci na změnu, kterou si zaslouží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama