Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2023 8:19:00

Celé jednání o rozpočtu je o hledání kompromisu

Celé jednání o rozpočtu je o hledání kompromisu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dotacím pro zemědělství

 Na úvod rovnou řeknu... Vždycky budou jedni, co budou volat po tom, že se nemá dávat nic, a druzí, kteří naopak budou volat po tom, že je to málo. V době, kdy ale opravdu dramaticky škrtáme státní rozpočet, jsem rád, že si všichni na vládě uvědomujeme, že existují výjimky. A jsem rád, že si na základě podkladů (nikoliv dojmů) umíme všichni říci, že někde je třeba pomoci.

Třeba ne tolik, kolik by bylo potřeba, ale aspoň tím, co dát reálně můžeme. Tohle je ten případ. Z celkové pomoci 243 milionů je 163 milionů z evropských peněz a 80 milionů ze státních. Snahou je, aby se tímto okamžitým opatřením zamezilo dalšímu zhoršení situace v zemědělských odvětvích, která nyní čelí problémům, tedy v ovocnářství, zelinářství, sektoru chmele a chovu dojnic.

Celé jednání o rozpočtu je o prioritách, je o hledání kompromisu. S tím je potřeba k celému tématu přistupovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama