Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2019 4:44:00

Dlouhodobě nesouhlasíme se zavedením uprchlických kvót

Dlouhodobě nesouhlasíme se zavedením uprchlických kvót

KDU-ČSL varuje před současnou aktivitou italské vlády, která se znovu snaží prosadit přerozdělování uprchlíků na základě povinných kvót. Už jednou se to ukázalo jako nefunkční a nesmyslné řešení migrační krize, které pouze rozděluje evropské země a

„Pozice KDU-ČSL je již od roku 2015 stále stejná. Klademe důraz na to, aby Evropská unie lépe bránila své vnější hranice, aby se urychlil proces vracení ekonomických migrantů, aby se bojovalo s pašeráky lidí a zejména, aby se EU podílela na stabilizaci a pomoci v regionech, odkud pocházejí uprchlíci. Zároveň trváme na tom, aby si každá země EU mohla svobodně zvolit svou vlastní imigrační politiku,“ říká předseda KDU-ČSL Marek Výborný.

Současná aktivita italské vlády přitom není žádným překvapením. „Prosazení povinné a automatické relokace uprchlíků má současná italská vláda dokonce ve svém programovém prohlášení. Takže takováto recyklace návrhu distribuce běženců mezi členské státy EU ze strany Itálie se dala očekávat,“ míní předseda sněmovního evropského výboru Ondřej Benešík a dodává, že KDU-ČSL systematicky řešila migrační krizi od jejího vzniku, a to jak ve vládě a parlamentu, tak na evropské úrovni v době, kdy toto téma ostatní strany nezajímalo.

Naše postoje, které byly dříve menšinové, dnes zastává velká část české i evropské politické scény. „Pro českého voliče je bezesporu zajímavé, že povinný systém přidělování žadatelů prosazují partneři a přátelé SPD Tomia Okamury, který často a rád dává italskou vládu za vzor v boji s migrací. Ukazuje se, že jedna věc je dávat silná mediální prohlášení a šířit nepravdy o politických konkurentech a jiná přicházet s realistickými řešeními a prosazovat je,“ uzavírá Benešík.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama