Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2023 11:17:00

Dlužníkům se opět otevírá časové okno pro splacení bez penále a příslušenství

Dlužníkům se opět otevírá časové okno pro splacení bez penále a příslušenství

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k daňovému a pojistnému Milostivému létu

 Mám velkou radost, že koncept Milostivého léta má další pokračování. Tentokrát půjde o dluhy na sociálním pojištění a daních. Dluhy se mají platit a my proto dáváme dlužníkům jedinečnou možnost splatit jistinu do poslední koruny. Dobrodiní pak spočívá v odpuštění souvisejících penále a poplatků. Chtěl bych vyzvat také samosprávy, které evidují významné množství dlužníků, aby se do akce zapojily. K tomu je potřeba, aby zastupitelstvo schválilo příslušnou vyhlášku.

Chtěl bych ještě poděkovat ministrovi zdravotnictví Vlastimilovi Válkovi, který přislíbil koncept v budoucnu aplikovat i v případě dluhů na zdravotním pojištění. Věřím, že se nyní společnými silami povede dostat informace k lidem, kteří pomoc potřebují.

Podle údajů České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) by příležitosti mohlo využít zhruba 715 tisíc fyzických osob a 262 tisíc právnických osob. Akce by měla trvat od 1. července do 30. listopadu 2023. Potenciální zájemce musí dlužné pojistné, které vzniklo do 30. září 2022, uhradit prostřednictvím elektronické aplikace (ePortál ČSSZ).

U finanční a celní správy, Ministerstva financí, soudů a vězeňské služby jednorázově zaniknou nedoplatky na dani nedosahující 200 korun, v případě daně z nemovitých věcí nedosahující 30 korun. Pokud má dlužník více malých nedoplatků, nesmí jejich součet překročit 1 000 korun. Také u Ministerstva financí se akce týká pouze dluhů, které vznikly před 30. zářím 2022.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama