Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2019 16:12:00

Exekuce? Ve slušné společnosti se dluhy platit musí

Exekuce? Ve slušné společnosti se dluhy platit musí

Komentář na facebookovém profilu k exekucím

EXEKUCE
Dnes jsem na Diskusním fóru Exekutorské komory ČR promluvil o tomto věčném problému. Ve slušné společnosti se dluhy platit musí. To je férové a spravedlivé. Náklady na vymáhání a sankce však musí mít také spravedlivý limit. Vymáhání dluhů, jejichž náklady převyšují jistinu, na základě různých rozhodčích nálezů považuji za skandální a neakceptovatelné.

Rozhodně se neřadím mezi ty, kteří by chtěli exekutory zakázat. Tím by problémy související s oddlužením byly ještě horší. Je ovšem jasné, že novela exekučního řádu a občanského soudního řádu je potřebná, i když to bude běh na dlouhou trať. Osobně jsem však připraven se v této věci maximálně angažovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama