Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2021 19:28:00

Jako vášnivý cyklista jsem nemohl nepodpořit včera podepsanou Vídeňskou deklarac

Jako vášnivý cyklista jsem nemohl nepodpořit včera podepsanou Vídeňskou deklarac

Komentář na facebookovém profilu k deklaraci na podporu cyklistické dopravy

 Jako vášnivý cyklista jsem nemohl nepodpořit včera podepsanou Vídeňskou deklaraci, jejíž součástí je i Panevropský plán na podporu cyklistické dopravy.

Členové schůzky ze zemí, zapojených do programu THE PEP, svým podpisem stvrdili mimo jiné, že si uvědomují četné výzvy včetně znečištění ovzduší, hluku z dopravy, emisí skleníkových plynů, nedostatku pohybové aktivity, sedavého životního stylu a obezity, socioekonomických nerovností a neefektivního hospodářství. Že zapojí zástupce regionální a místní samosprávy a budou transformovat oblast dopravy a mobility, vyčlení finanční prostředky pro projekty, které řeší tyto výzvy, budou podporovat udržitelnou a aktivní mobilitu a podporovat vznik nové cyklistické infrastruktury.

Deklarace pro nás znamená šanci pracovat na lepší budoucnosti díky nové, zdravé, bezpečné, čisté a inkluzivní mobilitě a dopravě.

Děkuji spolku Partnerství pro městskou mobilitu a kolegovi poslanci Jaroslavu Vymazalovi z ODS za oslovení a společnou podporu. KDU-ČSL i koalice SPOLU má podporu cyklodopravy v programu. Nechceme, aby to byl další materiál do šuplíku. Naši starostové už dnes realizují výstavbu cyklostezek, naši hejtmani podporují infrastrukturu pro cyklisty včetně elektrokol. Víme, jak na to, a budeme v tom pokračovat! Díky za vaši podporu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama