Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2019 17:36:00

Je vidět, na jakých hodnotách hnutí SPD stojí

Je vidět, na jakých hodnotách hnutí SPD stojí

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny dne 26. 11. 2019

Děkuji za slovo, pane předsedo. Já musím reagovat, protože to je snůška nehorázností a lží, které tady vaším prostřednictvím z úst pana místopředsedy Okamury zaznívají. Je potřeba to jednoznačně odmítnout. Tady je vidět, na jakých hodnotách stojí jeho hnutí SPD. To jsou hodnoty, které nemají nic společného s hodnotami, na kterých stojí Česká republika, na kterých stojí Evropa. Pletete hrušky a jablka dohromady. Tady vůbec nehovoříme o tom, že bychom neměli pomáhat našim vlastním rodinám, našim vlastním dětem. Mimochodem, chci vás ubezpečit - já chápu, že SPD nemá téměř žádné starosty a komunální politiky, ale tam, kde fungují na komunální úrovni právě starostové KDU-ČSL, tak tam skutečně nikde takové děti nenajdete, protože my se umíme o ně postarat.

Hovořit tady o tom, že dochází k porušování mezinárodního práva, to je lež. Není to pravda. Není to pravda, nikdo tady nikdy nehovořil o nějakých adopcích nebo něčem podobném. Má se jednat o dočasný pobyt a dočasnou pomoc. Zeptejte se těch, kteří to skutečně vědí, a těch, kteří skutečně chtějí těmto dětem pomoci. O žádnou adopci, jak vy tady naprosto lživě a nesmyslně se snažíte lidi přesvědčit, nejde. Skutečně ne. A vadí mně, vadí mně, že tímto způsobem, tímto způsobem jenom matete veřejnost. Skutečně z toho je mi až fyzicky zle. (Potlesk zprava.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama