Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2022 16:03:00

Navrhuji omezit řečnickou dobu v rozpravě o stavu legislativní nouze

Navrhuji omezit řečnickou dobu v rozpravě o stavu legislativní nouze

Projev na 8. schůzi Poslanecké sněmovny 1. února 2022 k novele pandemického zákona

 Vážená vládo, vážené kolegyně, vážení kolegové, děkuji za slovo.

Já bych se rád vyjádřil k tomu stavu rozpravy, kterou tady vedeme o potvrzení, připomínám, o potvrzení stavu legislativní nouze podle § 99 odst. 4 jednacího řádu.

Já jsem pečlivě poslouchal pana poslance Baštu a neměl jsem ten dojem, že by zde ve svém vystoupení hovořil čistě o stavu legislativní nouze, až na samém konci svého příspěvku. V tuto chvíli skutečně nemáme probírat věcnost samotného návrhu, o kterém máme potom jednat v legislativní nouzi, a to je novela pandemického zákona, ale máme se bavit o tom, zda trvá či netrvá a je důvodný či není důvodný projednávání tohoto zákona ve stavu legislativní nouze podle § 95 odst. 5 zákona o jednacím řádu.

Na základě toho, co jsem zde nyní řekl, se domnívám, i na základě stanoviska legislativního odboru Poslanecké sněmovny, že proto, abychom skutečně dodrželi to, že jednáme o zákonu, který potřebujeme schválit, který byl předložen tak, aby byl schválen ve zrychleném řízení ve stavu legislativní nouze, tak je zde důvodný zájem na tom, abychom to jednání vedli racionálně, a to také v nějakých přiměřených časových možnostech, tak aby opozice byla slyšena, ale tak aby také se o zákonu mohlo věcně jednat a hlasovat.

Proto mi dovolte navrhnout teď procedurální hlasování a omezit řečnickou dobu v rozpravě o stavu legislativní nouze podle § 99 odst. 4 na dvakrát pět minut, a to v souladu s § 59 odst. 1 a 2 jednacího řádu. Ještě jednou tedy prosím, pane místopředsedo, abyste dal teď bezprostředně hlasovat procedurálně o omezení řečnické doby na dvakrát pět minut v této rozpravě o stavu legislativní nouze.

Děkuji pěkně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama