Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2020 10:57:00

Nedostatečné předcházení exekucím současná krize ještě umocňuje

Nedostatečné předcházení exekucím současná krize ještě umocňuje

Dlouhodobý problém, kterým je zejména nedostatečné předcházení exekucím, současná koronavirová krize ještě umocňuje.

 Lidovci mimo jiné přicházejí s návrhem, aby lidé, kteří dluží státu a mají exekuci, mohli zaplatit jistinu a doplatit pouze symbolickou částku 750 Kč na provedení zastavení exekuce.
„Tito lidé pak budou moci plnit své závazky v rámci daňového systému a dalších plateb státu jako všichni ostatní. Všichni na tom vydělají, včetně státu,“ uvedl poslanec Marek Výborný. Na tyto návrhy navazuje iniciativa Institutu pro prevenci a řešení předlužení a organizace Česko.Digital, které přicházejí s webovou aplikací pod názvem Nedlužímstátu.cz, kterou lidovci podporují.

„V rámci této aplikace si bude moci každý občan České republiky zjistit a ověřit, jestli státu něco nedluží. Státní instituce, přestože mají povinnost o těchto skutečnostech dlužníky informovat, často takto nečiní nebo se k dlužníkovi tato informace z nějakého důvodu nedostane. Minimální dluh tak po letech může narůst do astronomických částek. Tato aplikace tak může být velmi účinným nástrojem, který může pomoci eliminovat toto nebezpečí,“ vysvětuje Marek Výborný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama