Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2021 19:05:00

Nic od státu nechtějí, jen mít klid a prostor podnikat bez zásahů

Nic od státu nechtějí, jen mít klid a prostor podnikat bez zásahů

Komentář na facebookovém profilu k předvolební kampani koalice Spolu.

 KŘÍŽEM KRÁŽEM PARDUBICKÝM KRAJEM #SPOLU

Volby se nevyhrávají z plakátů či billboardů. Je potřeba mluvit s lidmi, poznat jejich starosti i radosti, vyslechnout je, pokusit se pomoci, hledat řešení. Jsem hrdý, že to jako KDU-ČSL i koalice SPOLU děláme. Ve středu jsme strávili doslova celý den v mém Pardubickém kraji. Ráno od šesti před nádražím ČD v Pardubicích i s předsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou. Volební noviny nesou základní informace k naší koalici. Potom krátká zastávka na krajském úřadě k palčivým krajským tématům: doprava, D35 a sociální služby. U nich by se měl stát co učit, včetně víceletého předvídatelného financování! Velký otisk na tom úspěchu mají právě lidovci.

Potom již mezi občany Pardubic, třída Míru je tím přirozeným centrem a řada voličů tam na nás už čekala včetně vynikajícího kavárníka pana Bajera. Odtud jsme s Marianem Jurečkou vyrazili za problematikou lesů či myslivosti na Lesní družstvo Vysoké Chvojno. Následoval pracovní oběd s představiteli krajské Hospodářské komory. Světe div se, nic od státu nechtějí, jen mít klid a prostor podnikat bez zásahů a omezujících opatření státu. Jak jednoduché, ale přesně tohle jako koalice SPOLU máme v programu.

Pokračoval jsem s Petrem Fialou do Vysokého Mýta. Navštívili jsme místní živnostníky a obchodníky, ptali se, jak zvládli covid a jak jim stát (ne)pomohl. Užasnou perličkou bylo krátké zastavení v Muzeu karosářství. Prostě Mýto a Sodomka patří k sobě!

A pak již za Markétou Pekarovou Adamovou na Charitu do Svitav. Nebyl jsem tam poprvé. S napětím nyní čekají na rozjezd mobilní pečovatelské a hospicové péče. Je to moc potřebná a žádaná služba.

Tak snad ta smlouva od VZP bude a vše poběží tak, jak to mají připraveno.

A finále bylo v Litomyšli. V Galerii paní Zoubkové. Kdo by neznal Olbrama Zoubka? A potom setkání s občany na litomyšlském náměstí a dobrá káva s mladými podporovateli koalice SPOLU. Večer už byl pracovní v Pardubicích s volebním štábem. Tak snad je vidět, že tu ZMĚNU myslíme vážně a že bez Vás to nedokážeme. Proto jdeme za Vámi a trávíme s vámi čas. Těším se na další setkání v příštích dnech a týdnech. 

Váš Marek Výborný

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama