Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2021 16:57:00

Nutně potřebujeme kultivovat celé exekuční prostředí

Nutně potřebujeme kultivovat celé exekuční prostředí

Projev na 79. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2021 k návrhu dalšího projednávání novely exekučního řádu

 Vážený pane předsedo, vážený pane premiére, ministři, dámy a pánové,

já bych si dovolil na začátku této schůze požádat o pevné zařazení bodu číslo 16, vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963, Občanský soudní řád, a související novela exekučního řádu. Jedná se o ten zásadní bod, který projednáváme už řadu měsíců. Jednom potvrzuji pro vaši informaci, druhé čtení sněmovního tisku 545 bylo touto Sněmovnou zahájeno a přerušeno poté, co jsme potvrdili hlasováním zde, že budeme nadále jednat tak, jak se usnesl ústavněprávní výbor, to znamená, ve znění pozměňovacích návrhů přijatých ústavněprávním výborem.

Tento sněmovní dokument číslo 7155 vám byl rozeslán sněmovní legislativou, já jsem vás na něj také upozornil každého osobně v emailu, protože k tomuto sněmovnímu dokumentu je třeba teď načítat pozměňovací návrhy v rámci druhého čtení. Protože ten sněmovní dokument je k dispozici už od začátku tohoto měsíce, jsem přesvědčen, že můžeme pokračovat v druhém čtení této novely, tohoto sněmovního tisku 545 a ideálně tak, aby zůstal ten prostor minimálně třiceti dnů pro přípravu pozměňovacích návrhů, tak bych si dovolil požádat Sněmovnu o pevné zařazení na variabilní týden, to znamená, v tom týdnu od 9. února.

A sice dovoluji si dát dva návrhy k bodu číslo 16, sněmovní tisk 545, a sice, zařadit ho napevno na středu 10. února ve 14.30 hodin jako první bod, a variabilně, pokud by zde nebyla vůle Sněmovny, tak na pátek 12. února jako první bod po bloku třetích čtení. Pátek 12. února jako první bod po bloku třetích čtení. Předesílám, že to je poměrně rozsáhlá novela, která je zcela v duchu také vládního prohlášení vlády premiéra Andreje Babiše, takže předpokládám, že tady je opozice i koalice je zcela ve shodě, a bylo by dobré pokročit v projednávání a zde ve druhém čtení umožnit poslancům načíst pozměňovací návrhy k tomuto sněmovnímu dokumentu tak, abychom se mohli posunout dát a ve třetím čtení hlasovat o návrhu zákona, kterým nutně potřebujeme kultivovat celé exekuční prostředí a prostředí vymáhání dluhů v České republice.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama