Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2020 15:38:00

Očekáváme jasné zdůvodnění prodloužení nouzového stavu

Očekáváme jasné zdůvodnění prodloužení nouzového stavu

Poslanec Marek Výborný vítá rychlejší rozvolnění opatření, která včera vláda schválila. Je to reakce na rozhodnutí Městského soudu v Praze, jenž zrušil čtyři vládní opatření od pondělí 27. dubna.

„Tak jak jsem jako lidovci podporovali zavedení přísných vládních opatření, tak jsme nyní ve světle epidemilogicky příznivého vývoje volali po rychlejším uvolňování těchto opatření, protože když se podíváme na ty ekonomické dopady na živnostníky, podnikatele, tak ty jsou obrovské," řekl v Událostech, komentářích Výborný, který je členem sněmovního ústavně-právního výboru.

Bývalý předseda KDU-ČSL se také vyjadřoval k možnému prodloužení nouzového stavu, po kterém volá ministr vnitra Jan Hamáček. „Pokud nezazní jasné odpovědi na otázky proč, která opatření, jaký je předpokládaný harmonogram uvolňování, tak prodloužení tohoto stavu nepodpoříme. Chtěl bych upozornit, že to nemůže být žádný bianco šek. Očekáváme od vlády jasné zdůvodnění,“ řekl poslanec Marek Výborný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama