Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2021 22:02:00

Po internetu koluje nepravdivá informace o zdražování bydlení pro rodiny

Po internetu koluje nepravdivá informace o zdražování bydlení pro rodiny

Komentář na facebookovém profilu k údajnému poplatku z výstavby

 Poslanec Tomio Okamura si na jednáních Sněmovny snad sedí na uších nebo si není schopen přečíst ani pozměňovací návrhy. Nebo – a to je mu bohužel podobné – vědomě lže a šíří dezinformace. Není pravdou, že by snad komplexní pozměňující návrh obou demokratických koalic (SPOLU a PIRSTAN) zaváděla poplatky, kterými by se „brutálně zdražovalo“ bydlení pro rodiny.

Je to čirý nesmysl a Dominik Feri to ve Sněmovně několikrát důrazně zopakoval, leč jak se zdá, pro některé je opakování i tak málo. Diskutovaný poplatek z výstavby v žádném pozměňovacím návrhu není. Okamura lže! Prosím, dávejte si vždy pozor na zdroje informací a raději si je také vždy ověřujte. Dnešní doba fake news přeje.

A to zásadní: chceme rychlé, transparentní, jednoduché, digitální a pro občana stavebníka přívětivé stavební řízení. To je podstatou našich návrhů. Odmítáme vytvoření drahého a občanovi vzdáleného státního úřadu. Nikdy nic podobného ještě nepřineslo pozitivní řešení. Vláda vychází vstříc hlavně některým velkým developerům. Opravdu takové stavební řízení chceme? My v rámci SPOLU stojíme za občany i městy a obcemi a říkáme NE! A řešení jsme přinesli, teď je to na poslancích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama