Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2019 18:09:00

Sociální služby v praxi

Sociální služby v praxi

Komentář na facebookovém profilu k sociálním službám

SOCIÁLNÍ SLUŽBY V PRAXI

Dnes jsem navštívil Plzeňský kraj. Hlavním tématem se staly sociální služby.a jejich naprosto zásadní společenský význam.

Setkal jsem se s místními politiky, se kterými jsem diskutoval o zdravotnictví, školství a nadcházejících krajských a senátních volbách v budoucím roce.

Následovala prohlídka mezigeneračního centra Totem. Je neuvěřitelné, co se paní ředitelce Faiferlíkové povedlo vybudovat. Totem se dnes může pyšnit jednou z největších dobrovolnických základen. Jeho činnosti jsou velice široké. Centrum propojuje děti, dospělé a seniory. Snaží se působit po celém kraji. Paní ředitelka se nezdráhá své zkušenosti předávat i dalším lidem mimo plzeňský region. Nabídl jsem ji proto pomocnou ruku a budu rád, pokud se jí rozhodne využít. Projekt mne velice oslovil a moc mu fandím. Je úžasné sledovat, kam až se dá v průběhu několika let dojít.

Poslední zastávkou se stal Domov svaté Zdislavy pro matky s dětmi. Neumím si vůbec představit, co by bylo s maminky a jejich dětmi, nebýt tohoto domova. Velice si vážím práce, kterou ředitel Lódr a celý jeho tým odvádějí. není to vůbec jednoduché.

Sociální služby trpí nedostatkem financí. Většinou o peníze do svých rozpočtů musí složitě usilovat, doslova si je vybojovat. Současná vláda navíc tuto oblast skutečně zanedbává, což mě skutečně štve. To je potřeba v budoucnu rozhodně změnit. Sociální služby nesmějí být podřadnou agendou.

Děkuji všem, se kterými jsem se dnes mohl potkat. Opět to bylo velice inspirativní. Vědět, co trápí lidi v regionu, nebo co se jim naopak povedlo, je velice důležité i pro celostátní politiku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama