Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2021 9:45:00

Studenti chtějí změnu

Studenti chtějí změnu

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům studentských voleb nanečisto

 Studenti po dva dny volili nanečisto ve "studentských volbách" a výsledky mě neskutečně potěšily. Naplňuje mě to optimismem. Nastupující generace současných středoškoláků jasně ukázala, že chce změnu pro tuto zemi. A něco vám povím! Mladé voliče nesmíme přehlížet, mají na svět možná často jiný pohled než starší ročníky, ale rozhodně odmítám některé občasné hejty na jejich adresu, že jsou mladí, nevědí, co chtějí, a o světě nemají představu.

Nesouhlasím! Už jako učitel jsem vnímal a vždy pozitivně vítal diskuse se studenty. V mnohém mi otevřeli obzory. Oni si umějí udělat obrázek a názor na konkrétní věc, ne že ne! A jsem proto rád, že projekt "studentských voleb" existuje.

Nakonec na mém Gymnázium, Pardubice, Mozartova 449 jsem tento projekt Jednoho světa na školách před lety poprvé uspořádal. A dnes mě výsledky zde potěšily zvlášť (91 hlasů pro SPOLU a jasně 1. místo před PiSTAN s 41 hlasy).

Děkuji všem zapojeným školám a studentům. Pokud mladá generaci vezme volební právo jako výraz občanské spoluodpovědnosti, nemám strach o naši budoucnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama