Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2022 13:39:00

Tak tohleto je skutečně velké pokrytectví

Tak tohleto je skutečně velké pokrytectví

Projev na 49. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 15. prosince 2022 k sociální problematice

 Vážená paní místopředsedkyně,

já vám děkuji za vaši benevolenci, bude to velmi rychlé, ale chci reagovat. Musím reagovat. Děkuji za ten obrovský zájem o náš lidovecký program pro rodiče a rodiny, tak jak jsme tady slyšeli, je vidět, že vás hodně zaujal, paní předsedkyně, prostřednictvím paní místopředsedkyně. To mě vlastně těší, a my budeme rádi, když všechny ty priority našeho lidoveckého a vládního programu potom také podpoříte. To je skvělé.

Ale musím říct, že tedy ta vaše starost a péče vyznívá velmi pokrytecky z úst té, která tady tři a půl roku, tři a půl roku!, zuby nehty bránila tomu, abychom přidali pětistovku maminkám, jako ministryně financí. My jsme to tady, jenom my, dnešní pan ministr a vicepremiér a další, předložili minimálně třikrát nebo čtyřikrát, a s podporou vašeho koaličního partnera, a vy jste byla ta, která do toho tři a půl roku házela vidle, a na konci, samozřejmě před volbami, pak už se to podpořilo a schválilo.

Tak prosím, tohleto je skutečně velké pokrytectví. Ale co mi vadí, já respektuji, uznávám komentář toho vystoupení, můžete mít na to jiný věcný pohled, to je všechno v pořádku. Ale to, co jste řekla na konci, tak to je naprostá lež! To, že by pan ministr nebojoval za rodiny, rodiče, seniory, hendikepované, tak to myslím, že v této Sněmovně vědí úplně všichni. Tak prosím pěkně, tyto lži tady skutečně neříkejte!

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama