Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2023 15:14:00

Úroveň prodeje vánočních kaprů se zlepšuje

Úroveň prodeje vánočních kaprů se zlepšuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům kontrol prodejců ryb

 Státní veterinární správa před Vánoci kontroluje prodejce vánočních kaprů.

„Z výsledků kontrol vyplývá, že se úroveň prodeje vánočních kaprů zlepšuje. Je to díky osvětě i každoročním pečlivým kontrolám inspektorů Státní veterinární správy. Jejich zjištění dokládají, že k výraznému porušování zákona v souvislosti s tímto prodejem nedochází. Vzhledem k tomu, že je kapr typicky českou rybou, přál bych si, aby ho lidé kupovali nejen na Vánoce. Spotřeba sladkovodních ryb se totiž u nás dlouhodobě pohybuje kolem 1,3 kilogramu na osobu ročně, což je zlomek ze sedmnácti kilogramů na osobu a rok, které doporučují odborníci na lidskou výživu,“ řekl po kontrole ministr Marek Výborný.

„Státní veterinární správa jednoznačně doporučuje nechat si rybu usmrtit v místě prodeje. Nejen proto, že usmrcení provede zkušený personál, ale zejména s ohledem na případný stres ryb způsobený přesunem a další manipulací, či držením v domácnostech,“ doporučil ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama