Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2019 16:31:00

Vláda se rozhodla těmito problémy promlčet

Vláda se rozhodla těmito problémy promlčet

Projev na 29. Mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 25. dubna 2019 k Výroční zprávě NKÚ 2018, hrozícímu deficitu státního rozpočtu 2019 a Žádosti Evropské komisi o zveřejnění závěru šetření střetu zájmů premiéra Andreje Babiše

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo.

Já musím reagovat na slova paní ministryně Schillerové, a to jenom jednu část z toho, jak tady celkem trefně kolega Stanjura říkal, referátu proneseného tónem uspávače hadů, ale musím reagovat na slova ohledně hodnocení vědy a výzkumu v ČR, protože vy jste hovořila, tak jak je zvykem, bohužel tak, jak je zvykem této vlády, o tom, že metodiku hodnocení 17+ jste zavedli vy. Není to pravda. Je to opět ta klasika. Tato metodika byla zavedena už za Sobotkovy vlády, odpracoval to náš vicepremiér Pavel Bělobrádek. Vy jediné, co jste udělali, ano za to máte zásluhu, že jste to nezničili. To je celé. A takhle bychom mohli pokračovat krok po kroku. Přivlastnit si to, co udělal někdo jiný, a pak to vydávat za svoji práci, ale já to nechci říkat úplně jako výtku vůči paní ministryni. Ona mě stejně neposlouchá, protože chápu, že to měla připraveno v pokladech. Vy jste to měla připraveno v podkladech. Rozumím tomu, že pokud vědu a výzkum má na starosti pan premiér, který zjevně této oblasti vůbec nerozumí, takže ani neví, že tuto metodiku 17+ zavedl někdo jiný, než on se domnívá. Takže to je jediná věc.

A potom bych chtěl říci nepřítomná vládo, protože tady skutečně nikdo není kromě dvou ministryň, a ještě jsem tady někde zahlédl ministra Vojtěcha. Ti se tady střídají, tak jak průběžně jedí chlebíčky v předsálí a kávu, tak mně to skutečně přijde bohužel - bohužel výsledek toho, co jsem říkal na začátku. Vláda se rozhodla promlčet těmito problémy a odmítá vést jasnou debatu o problémech, které tady byly naznačeny mnou i dalšími předřečníky. Bohužel, je to tak!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama