Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2020 17:59:00

Žádná výjimka pro Andreje Babiše nebude

Žádná výjimka pro Andreje Babiše nebude

Pro určení skutečných majitelů budou platit stejná pravidla. Sněmovna schválila návrh Marka Výborného.


Žádná výjimka pro Andreje Babiše nebude. Poslanci ve čtvrtek vyškrtli na návrh Marka Výborného ustanovení, které by pomohlo premiérovi Babišovi ve sporu o střet zájmů. Jednalo se o pasáž, která se týkala svěřenských fondů. Vládní návrh zákona o evidenci skutečných majitelů dostanou na stůl senátoři. Předloha vychází z evropské směrnice.

Navrhované vládní ustanovení by totiž považovalo Andreje Babiše za vlastníka svěřenských fondů, do kterých zaparkoval holding Agrofert, ale nikoliv za vlastníka holdingu.

„Sněmovna podpořila můj návrh KDU-ČSL, aby pro určení skutečných majitelů platila stejná pravidla pro všechny, tedy i svěřenské fondy. Žádná výjimka pro Andreje Babiše nebude. Padni, komu padni!“ komentoval poslanec Marek Výborný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama