Mgr. Marie Jílková

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2023 6:47:00

Kdy jsou děti připravené na péči mimo domov?

Kdy jsou děti připravené na péči mimo domov?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dětem a čase, kdy by se měly dát do školky.

Moc si dobře pamatuju období, kdy jsme hledali pro své děti školku a řešili jsme, zda jsou už připravené na péči mimo domov.

Při poslanecké práci se neustále setkávám s příběhy rodičů, kteří řeší dostupnost a kvalitu služeb pro nejmenší děti. Mnoho rodičů má taky pochybnosti o tom, jestli je kolektivní péče pro malé děti vhodná.

Přetrvává názor, že pro děti mladší 3 let je nejvhodnější péče matky. Nebude vývoj dítěte odloučením poškozen? Nebo může být krátké odloučení a jiné prostředí naopak prospěšné? Jsem špatný rodič, když mě nenaplňuje vytvářet program pro moje děti a cítím se prospěšnější v profesi?

Tyhle otázky si klade mnoho rodičů a chci jim pomoci hledat odpovědi. Proto jsem se rozhodla ve Sněmovně uspořádat kulatý stůl, na který jsem pozvala odborníky na toto téma.

Sama jsem zvědavá, co všechno zazní. Budu vás informovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama