Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2016 20:27:58

„Kujme pikle, pikle kujme“ – tvář protagonistů pražské frašky

„Kujme pikle, pikle kujme“ – tvář protagonistů pražské frašky

To, co se děje na pražské radnici, musí občané vnímat jako neuvěřitelnou frašku.

Vznešené řeči zaznívající v médiích, ujišťování, že jednání o vytvoření nové rady spěje k úspěšnému závěru, přičemž vzápětí se začíná znovu od nuly, vypočítávání kostrbatých variant vládnutí…to by nedokázali ani konšelé v Kocourkově. Jednotlivé politické subjekty se předhánějí v osvětlování své výjimečnosti a důležitosti pro budoucnost hlavního města, aby po chvíli jejich záře opět pohasla a vystřídala je další „superstar“. A přitom ze všech tak čiší, že jediné, o co jim jde, je nezištně se obětovat pro blaho hlavního města.

TOP 09 přesvědčuje občany se starostlivou péčí v hlase i v tváři, že jen oni jsou ti praví vyvolení, ODS se vpasovala do role poslední záchrany a přitom, se skromností sobě vlastní, cudně pomíjí průšvihy, o něž se zasloužila. Trojkoalice (KDU-ČSL, STAN a SZ) neví, kam se vrtnout, aby nevypadla ze hry, a Piráti sami sebe postupně instalovali do role užitečných, ale, bohužel, naivních nadšenců, které ostatní nechají vypovídat, ale to je asi tak všechno. Po vykalkulování plusů a mínusů se s nimi bez mrknutí oka rozloučí a dál hrají svou hru. Hudeček a jeho „nezávislí“ zatáhli za záchrannou brzdu a včas vycouvali z pozice, z níž by de facto nic nezískali a akorát by se namočili do hloupých her neschopných či všehoschopných rádoby politiků. A hnutí ANO zapomnělo makat a „prostě to tentokrát nezařídilo“. Zpovzdálí to zatím s klidem sledovali staří zkušení matadoři z ČSSD, kteří jen čekali na svou chvíli, aby znovu dali najevo, že „pro zájem věci“ jsou ochotni už tradičně spojit se s kýmkoliv.

Spory, hádky, tajná ujednání, podrazy… Bylo by to k smíchu, kdyby se jednalo jen o rozšlapané bábovičky hrstky rozhádaných tváří pražské radnice. Jenže ono jde o víc. Jde o řešení všech těch problémů vytvořených a nakupených v minulosti a zakonzervovaných a rozvíjených v současnosti. Problémy s Blankou, Opencard, svozem odpadů, Veolií, územním/metropolitním plánem, pražskými stavebními předpisy, Libeňským mostem, budovou Škodova paláce. Byla by to paráda, kdyby to jejich obrovské nasazení, které předvádějí při boji o moc, soustředili právě na tyto záležitosti.

Marta Semelová,

předsedkyně klubu KSČM v Zastupitelstvu hl. m. Prahy 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama