Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2015 6:27:04

Marta Semelová: Na pražském magistrátu zuří opět boj o moc

Marta Semelová: Na pražském magistrátu zuří opět boj o moc

To, co se nyní děje na pražském magistrátu, svědčí nejen o naprostém diletantismu, ale především o tom, že zde zuří boj o moc. Řešení nahromaděných problémů je až na druhé koleji, pokračuje praxe z minulých let.

Tedy hádky, spory, zákulisní dohody, urážení se navzájem. Razantní proklamace primátorky Krnáčové a spol. o tom, jak zatočí s korupcí, zprůhlední veřejné zakázky, přepracuje špatně nastavené smlouvy, odhalí viníky rozkradených peněz z městské pokladny a začne jednat transparentně, se dnes jeví jako aprílový žert. Násilné převálcování Stropnického pražských stavebních předpisů, kterými se snažil zamezit bezmezným choutkám některých developerů po co největším zisku na úkor životních podmínek, je jen kapkou v moři snad neschopnosti, snad úmyslu. Hra s loutkou, za jejíž nitky tahá někdo jiný, přeměnila věcnost v okázalé a nesmyslné bouchání do stolu za bůhvíjaké zájmy.

ODS, a především TOP 09, která už se vidí v radničních křeslech, neskrývá radost z toho, jak se koalici nedaří, ČSSD vyhrocenou situaci mlčky asistuje a zřejmě ví moc dobře proč. Nebylo by to poprvé, co sociální demokracie, která dnes ve skutečnosti na pražském magistrátu spokojeně vládne, zatímco ostatní se perou, ochotně změní rétoriku a spojí se s „přáteli“ s naprosto protikladným programem. Co na tom, že v meziobdobí na sobě navzájem nenechají nit suchou, pružným a zkušeným matadorům z ČSSD to přece nikdy nepřekáželo v účelové rošádě. A tak si pokládám otázku: Nemá pražská ČSSD a hnutí ANO už náhodou vybrané nové posily z řad současných či bývalých členů TOP 09, s nimiž se po hraných přestřelkách v klidu domluví?

A pokud se týká samotného, byť v tomto případě zřejmě zástupného, věcného problému pražských stavebních předpisů, budeme na nejbližším zasedání zastupitelstva žádat jejich předložení ke schválení celému ZHMP, neboť účelová koalice ANO a ČSSD, která je v radě schválila, je koalicí menšinovou, a tudíž nemá mandát přijímat tak závažné rozhodnutí.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama