Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2011 9:51:03

Místo samochvály by si měl ministr Dobeš vyslechnout názory učitelů

Místo samochvály by si měl ministr Dobeš vyslechnout názory učitelů

Vyjádření poslankyně Parlamentu ČR Marty Semelové k výrokům ministra Dobeše na adresu školských odborů.

Stávka školských odborů je podle ministra školství Josefa Dobeše absurdní. Zrušení věkového automatu, tedy zvyšování platu podle odpracovaných let ve školství, prý učitele nijak neohrozí. To, že mnozí ztratí motivaci ve školství zůstat, ho zřejmě nezajímá. Stejný plat bez ohledu na kvalifikaci je podle něj také normální. Navíc, jak pochválil sám sebe, zájmy kantorů prý hájí jen on sám.

 Myslím, že ministr Dobeš by si místo této samochvály měl vyslechnout, co si myslí ti, kterých se to týká. Tedy učitelé. Těžko lze totiž brát připravovanou stávku jako jeho podporu ze strany pedagogů jásajících nad svým ministrem.

 Ostatně, není to poprvé, co se učitelé proti způsobu jeho šéfování ozývají. Stačí připomenout rozhořčení zkušenějších učitelek mateřských škol, proti kterým postavil mladé nastupující absolventky s mnohem vyšším platem. Podobně znesvářil i kantory na vyšších stupních. Nespokojeni s návrhy ministerstva, týkající se mimo jiné i plánovaného školného, jsou vyučující na vysokých školách. Nemyslím si proto, že jde o pár jedinců, kteří nechápou cennost návrhů Josefa Dobeše, jimiž chce spasit české školství. Naopak. Protest je zcela oprávněný a podpořit by jej měli nejen učitelé, ale i veřejnost.

 Marta SEMELOVÁ, poslankyně PČR a členka Zastupitelstva hl. m. Prahy za KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama