Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2013 20:45:18

Semelová bránila nájemníky z Barrandova

Semelová bránila nájemníky z Barrandova

Navzdory nesouhlasu občanského sdružení Byty Barrandov, které zastupuje lidi žijící na pražském sídlišti Barrandov, se zastupitelstvo hlavního města rozhodlo nabídnout tamním bytovým družstvům prodej čtyř panelových domů s byty, které patří Praze.

. Problém je mimo jiné v tom, že domy jsou nabídnuty ke koupi i s dluhy, které již nyní dosahují částky kolem šesti milionů a mohou ještě vyrůst. Cena za metr čtvereční se v bytech, které město nabídlo k prodeji i v jiných částech Prahy, pohybuje v průměru kolem 16 až 17 tisíci korun.

Zastupitelka Marta Semelová (KSČM) upozornila na to, že celková částka, zahrnují i dluhy, je pro bytová družstva i nájemníky na Barrandově nepřiměřeně vysoká. Je i jejich rodiny by splácení zatížilo na desítky let. Nájemníci ani zástupci bytových družstev navíc dluhy nezpůsobili. Semelová neúspěšně navrhla, aby město družstvům dluhy odpustilo a pro jednotlivé technologické celky uplatnilo slevu de minimis podle pravidel EU. „V minulosti byla sleva družstvům slíbena,“ řekla. Vedení město ale bylo nekompromisní, podle radního Martina Dlouhého (TOP 09) bytová politika nikdy není spravedlivá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama