Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2016 8:59:27

V této studni lidské špíny vyrůstají naše děti

V této studni lidské špíny vyrůstají naše děti

Hloupé představení Martina Konvičky na Staroměstském náměstí je nejen za hranicemi vkusu.

Ukázka násilí, která způsobila paniku mezi přítomnými lidmi, mohla skončit vážnými zraněními. Na místě byli dospělí i děti. S tím musel počítat jak Martin Konvička, tak ti, kteří tuto „hru“ na terorismus v centru města nezakázali.

Kam jsme se to za těch šestadvacet let dostali?  Copak už v této zemi neexistují žádné morální a lidské hodnoty? Copak je možné slepě přijímat cynismus, zvyknout si na šokující otrlost těch, kteří neváhají karikovat násilí, teroristické činy, zabíjení nevinných civilistů? Uvědomujeme si, že v této studni lidské špíny vyrůstají naše děti, pro něž se toto pojetí světa může za pár let stát něčím běžným a naprosto samozřejmým?

Ono nejde jen o Martina Konvičku se skupinou jeho přívrženců, kteří otevřeně navrhují jednoduchá řešení sociálních problémů ala 30. léta minulého století. Nebezpečí neonacismu a fašismu je mnohem širším společenským problémem. Nahrává mu lživý výklad historie, převrácené hodnoty, kdy pravda je předkládána jako lež a lež jako pravda. Kdy hrdinové jsou prezentováni jako zločinci a vrazi jako hrdinové. Kdy politici se klaní sudetolandsmanšaftu a jásají nad jeho pochody a srazy v ulicích českých a moravských měst a představitelé vlády poníženě zdraví „milé krajany“ na jeho sněmech.

Podhoubí fašismu a neonacismu vyrůstá ze sociálních problémů, z chudoby, ze samé podstaty nespravedlivého kapitalistického systému, v němž žijeme. Kapitalismus byl, je, a vždy bude příčinou největších krutostí světa, příčinou válek. A toto nebezpečí hrozí i dnes. Mnohá média a někteří politici této situaci jen nahrávají.


Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama