Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2013 14:32:52

Zastupitelé KSČM bojovali za záchranu domu na Václaváku

Zastupitelé KSČM bojovali za záchranu domu na Václaváku

Petici požadující posouzení, zda je plánovaná demolice domu na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice v souladu s dosud platným Strategickým plánem hlavního města Prahy, podpořili pražští zastupitelé KSČM.

Petenti požadující záchranu domu zároveň chtěli prověřit závazné stanovisko Odboru památkové péče z roku 2010 a dodržování pravidel pro ochranu památek a novou výstavbu v Pražské památkové rezervaci a v památkových zónách. Tyto i další požadavky podpořila zastupitelka Marta Semelová (KSČM), zastupitelstvo však její návrh většinově odmítlo.

Další osud domu určí i to, jak dopadne řízení v odvolání vedení Prahy proti územnímu rozhodnutí ke stavbě, která je plánována místo nynějšího domu. Pražští radní plánovanou stavbu považují za příliš vysokou. Bývalí ministři za TOP 09-STAN Jiřří Besser a Alena Hanáková v minulosti odmítli stávající Kozákův dům prohlásit za kulturní památku.

„Sama jsem před časem bývalou ministryni Hanákovou v této záležitosti interpelovala. Ta mi tenkrát slíbila, že dojde k nápravě, bohužel však nakonec sama zastavila řízení, které by záchranu domu umožnilo,“ řekla Semelová. „Jedním z úkolů nás zastupitelů, by mimo jiné měla být ochrana historického prostředí města v zájmu lidí, kteří zde žijí. Těmto lidem se zbourání domu nelíbí a dlouhodobě proti tomu protestují. Já se k jejich názoru přikláním,“ dodala.

Na její slova agresivně zareagovali někteří zastupitelé, především z pravé části spektra. Nejdál zašel Jiří Liška (TOP 09), který Semelové řekl, že jako komunistka by měla o kulturních památkách mlčet. Zastupitelka se nenechala vyvést z míry. „Mandát mám od voličů. Sundejte si ideologické klapky z očí, začněte vnímat realitu
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama