Mgr. Martin Baxa

  • ODS
  • ministr kultury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2019 21:51:00

Hrůzy šoa nesmí být nikdy zapomenuty

Hrůzy šoa nesmí být nikdy zapomenuty

Komentář na facebookovém profillu k uctění památky obětí holocaustu.

U příležitosti blížícího se Dne památky obětí holocaustu, který byl vyhlášen na den výročí osvobození koncentračního a vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau, jsme dnes ve sněmovně přijali toto usnesení:

My, poslankyně a poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, v souvislosti s připomenutím Dne památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti, přijímáme tuto právně nezávaznou pracovní definici antisemitismu: „Antisemitismus je určitý způsob vnímání Židů, který lze popsat jako nenávist vůči Židům. Slovní a fyzické projevy antisemitismu směřují proti židovským i nežidovským osobám anebo jejich majetku, proti institucím a bohoslužebným místům židovských obcí.“ Hrůzy šoa nesmí být nikdy zapomenuty a především nikdy nesmí být jakýmkoli způsobem zlehčovány!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama