Mgr. Martin Baxa

  • ODS
  • ministr kultury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2015 13:39:00

Rakouské dny v Plzni prezentují to nejlepší ze současného rakouského umění

Rakouské dny v Plzni prezentují to nejlepší ze současného rakouského umění

Rakouský velvyslanec Trauttmansdorff se zúčastnil vernisáže výstavy Share

U příležitosti slavnostního zahájení výstavy SHARE v Kreativní zóně DEPO2015 v rámci programu Rakouských dnů v Plzni se setkal první náměstek primátora Martin Baxa s velvyslancem Rakouska v České republice J. E. Ferdinandem Trauttmansdorffem. Akce se zúčastnily také náměstkyně ministra kultury Anna Matoušková a Petra Smolíková, vrchní ředitelka Ministerstva kultury.

„Rakouské dny v Plzni prezentují díky velkorysé podpoře rakouské vlády to nejlepší ze současného rakouského umění. V DEPO2015 začala působivá výstava videoinstalací, které vznikly v těžce zkoušené Bosně a Hercegovině, a proběhl koncert předních rakouských DJs. Zajímavá byla též debata o kreativních inkubátorech v Papírně, zítra se pak bude v DEPO2015 ‚porakousku‘ vařit. Mám z prezentace této nám blízké země radost!“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa ke včerejšímu programu.

Vídeňský festival je jedinečným propojením hudebníků, umělců a teoretiků

Výstava SHARE – Too Much History, MORE Future vznikla v roce 2014 v Sarajevu ve spolupráci autorů z Bosny a Hercegoviny, Rakouska, Slovinska, Ruska a České republiky. Umělci se svým projektem ptají, jak uchovávat vzpomínky a jak se vyrovnávat s minulostí, tou osobní i kolektivní. Výstava umožnila zhlédnout krátké videosnímky, které vypráví o minulosti, přítomnosti, výsledcích historických procesů, konfrontují lidi se změnami a staví je před stále nové výzvy.

V rámci jedinečného audiovizuálního koncertu „sound:frame“ zahráli v bývalém depu dopravních podniků přední rakouští DJs se specifickým uměleckým rukopisem. Vystoupily současné hvězdy žánrů elektronika a pop, indie hudba a rock, vždy doplněné živými projekcemi. Vídeňský festival se od roku 2007 zabývá různými audiovizuálními formami vyjadřování. Je oceňovaný jedinečným propojením hudebníků, umělců a teoretiků z oblasti vizualizace, mediálního umění, architektury, designu a hudby.

Festival Rakouské dny v Plzni se koná až do neděle 22. března.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama